keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Jotain pientä

Virkattu purkinpäällinen, jossa kukka koristeena.
Virkattu pöllö:)

Virkattu kynttilänalunen, tärkätty vesi-sokeri-liuoksella, josta tuli hieman liian kovaa....

Kaksi pientä koristehattua.

Ensimmäiset tekemäni korvikset...


Eli kaikki aloittamani kyhäilyt olen saanut valmiiksi, jes!

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Valmistuneita kyhäilyjä

Tämä mamman kulta ei liity kyhäilyihin...Niiloa puri kyykäärme viikko sitten ja kuva otettu tässä pari päivää sitten. Puri kuonoon, jossa yksi hampaanjälki näkyykin kuonon vieressä vasemmalla. Purema vaati pari eläinlääkärireissua, koska tietysti tapaturma sattui sunnuntai-iltana klo 18 ja lähin päivystävä on 80km:n päässä. Apua saatiin melko nopeasti ja turvotus yms. meni loppujen lopuksi muutamassa päivässä ohi. Vielä ei siis tiedä aiheutuiko kyyn myrkystä mitä vaikutuksia maksaan ja munuaisiin, ne selviää myöhemmin. Nyt pikku-ukko alkaa olla entisellään, ensiviikolla juhlitaankin sitten 1-vuotis synttäreitä tavalla tai toisella:)
Kaikki kyhäilyt, jotka ennätin aloittaa määräaikaan mennessä ovat siis vihdoin ja viimein myös valmistuneetkin....näissä kuvissa siis osa valmistuneista ja myöhemmin lisää, ei siis makeaa mahan täydeltä;) Yllä siis aivan tavissukat Pallaksesta.
 Auringonkeltaiset kerttu-sukat Nallesta ja pitsisukat langasta jonka nimeä en nyt saa päähäni ja vyötekin on teillä tietämättömillä, langassa oli siis jotain "rapua" seassa.....
 Virkattu pitsiliina, luonnossa kyllä sinisempi kuin kuvassa.
 Bambu-langasta neulottu tiskirätti, ontelokuteesta virkattu pannunalunen sekä virkattu pikkuliina.
Sekä niinikään ontelokuteesta virkattu pikkumatto.

perjantai 5. heinäkuuta 2013

kesäkassivaihto

Kesäkassivaihdon kanssa meinasikin tulla loppumetreillä kiire, vaikka aikaahan sen tekemiselle olisi ollut vaikka kuinka....mielikuva kankaasta oli kyllä itsellä aivan toinen, mutta kangaskaupan valikoimista valikoitui lopulta oikein pirtsakka raitakangas, ja kangas tuntui sormiin napakalta...joten tässä se nyt on, toivottavasti kassin saajaakin se miellyttää;) Ommeltua ei kyllä ole aikoihin ja sen kyllä tehdessä huomasi, malliksi olikin otettava melko perusjuttu. Kassin lähetin siis Kapteenille valkosuklaiden kera:)
Oman kesäkassini, neulotun sellaisen sain Cesilialta, iso kiitos sinulle! Paketti saapui päiväpostin mukana ja tuoksui vienosti ruisleivältä, jolloin vähän ajattelin, että mitä ihmettä....mutta kassi piti kuin pitikin sisällään ruisleipää:) Kiitos, leipää onkin maisteltu koko perheen voimin, samoin karvaiset ystävät saivat puruluita sekä löytyipä kassista jotain, jolla laittaa suut makeaksi....

Kesälomakin alkoi vihdoin ja viimein. Nyt yritetään saada kyhäilyt valmiiksi ja vaan lomailla, nauttia kesästä ja pian pääsee metsään keräämään mustikoita jne.